Pro návrat na hlavní stranu
<<<---- klikni na logo.
Publicistika
Rozhovory
Neseriózně?
Redakční info
Poezie a grafika
Poslat, napsat ....
Vzkazy


Výjezdní seminář v Nečtinech...

...aneb expedice jaro 2004

Moji milí čtenáři,

včera jsem se vrátil z Nečtin , kde se konal pravidelný víkendový přednáškový seminář. Rád bych se s vámi podělil o své dojmy.

Možná si říkáte: "K čemu slouží univerzitě zámeček v lesích? Není to plýtvání penězi, které by mohly být využity lépe, na něco jiného? To se nemůžou přednášky konat v budovách, které má ZČU k dispozici v Plzni?"

Má odpověď je jasná: "Univerzita tento zámeček potřebuje!" Má argumentace bude vycházet pouze ze zkušeností, které se týkají seminářů pořádaných FPR a jejími studenty. Myslím, že i ostatní fakulty ZČU mají s Nečtinami dobré zkušenosti, ale za ně mluvit nemohu, protože nemám dostatek informací.

1. Přes den zajímavé přednášky a diskuse a večer kultivovaná zábava v přátelském duchu, kdo by si mohl přát více?

2. A aby to nebylo málo byla zde i možnost konat výlety do okolí (př. výstup na blízkou zříceninu - tj.torzo hradu). Není nad to vyrazit po dvouhodinové přednášce na čerstvý vzduch, provětrat si mozek a rozhýbat ztuhlé svaly.

3. Důležitým faktorem je i vstřícnost personálu. Když se někomu po celodenním vzdělávání udělá například nevolno, mají členové obslužného personálu pochopení pro tuto chvilkovou indispozici.

4.No a když jste unaveni a říkáte si, že byste potřebovali nějakou vzpruhu, že je toho na vás moc, máte možnost vyjít ven a na nádvoří shlédnout zajímavou sochu jelena.

O kvalitách této akce podle mne svědčí i to, že stejně jako v předchozích ročnících ("právnické" Nečtiny se konají vždy na jaře a na podzim, první byly na podzim 1999) poptávka po možnosti zúčastnit se vysoce přesáhla ubytovací kapacitu (105míst). Vstupní informace byly jako vždy umístěny na plzeňském Juristicu a tak nezbývá případným zájemcům o účast na podzimních Nečtinech 2004 (pokud se je podaří zorganizovat) nic jiného než pravidelně číst plzeňský Juristic a mít trochu štěstí.

Na závěr svého článku bych chtěl poděkovat všem účastníkům Nečtin jaro 2003 za nezapomenutelné zážitky.

Ladislav Svoboda, student 5.ročníku FPR

P.S:když v článku používám slovo jaro, myslím tím to, že ač je dosud zima, počasí i nálada byla vskutku jarní.

 

Do rubriky P.U.Č - publicistika? vyblil Láďa Svoboda (puč)? dne 17.3.2004? a četlo asy tak 6076? okounějících.




Výjezdní seminář v Nečtinech...

Operace skleněné nohy

Můj první školní den

Když už se jednou poštěstí!

Na vědomost se dává,

Střet zájmů a památková péče

Německo a jak tam bylo

První cena 21 000 Kč aneb Studentská vědecká konference